2018. 10. 08. 14:58 | Általános

A legeltetés háttérlétesítményei bővültek

 A projekt keretén belül tervezett legeltetéses természetvédelmi kezelés kiszolgáló háttérlétesítményei tovább bővült a Böddi-széken.

A Böddi-állás karámrendszerén belül a szarvasmarha tartáshoz kapcsolódó kiszolgáló tevékenységek helyszínéül szolgáló épület készült el.

A Böddi-szék partján elhelyezkedő épület tájbaillő, tervezése és kivitelezése során elsősorban a gyakorlati szempontokat, feladatokat vettük figyelembe.

A projektterület keleti részén, jól megközelíthető helyen egy újabb ingatlan került a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság vagyonkezelésébe. A működőképes állattartó telephely és karámrendszer megvásárlása projekt forrásból további fontos lépés a legeltetéses gazdálkodás alapjainak megtereméséhez. A telephely elsősorban juhok, szamarak tartására alkalmas, és a legelőterületek kitűnő megközelítését teszi lehetővé a projektterület keleti részéről.

 

 

Kép és szöveg: Mile Orsolya

The copyright owners of photos, audio and video recordings and of illustrations are the authors. Any use of them is prohibited, unless a written permission is obtained from the author or the project manager.

Kiskunság National Park Directorate

Krisztina Kiri
project manager

Phone: +36-30/149-3181

E-mail address: kirik@knp.hu